Personligt Strålskydd från Scanflex Medical – för Din komfort och säkerhet

Scanflex Medical är en ledande tillverkare av strålskyddskläder för arbete inom röntgen och nukleärmedicin. Våra plagg tillverkas i vår egen ateljé i Sverige. Vi introducerade vår försäljning av våra röntgenskyddsförkläden på marknaden för drygt 40 år sedan. Produkterna marknadsförs på hela världsmarknaden och vi erbjuder personlig utprovning av samtliga modeller.

The Opaque Collection™

Vi på Scanflex Medical är mycket stolta över vår kollektion:
The Opaque Collection med marknadens bästa skyddsmaterial. Vi har som enda europeiskt företag möjlighet att tillverka strålskyddskläder i ett alldeles nytt skyddsmaterial, som ger användaren en betydligt lägre vikt, följsammare plagg och framförallt ett mycket effektivare skydd.

Vår kollektion har även tagit hänsyn till flera års uppsamlande av kundönskemål gällande justering av våra mönster för att nå en ännu bättre passform och ergonomi hos våra förkläden.

Kombinationen av vår unika design och vår professionella hantverksskicklighet gör att The Opaque Collection erbjuder det finaste urvalet av röntgenförkläden på marknaden.

Strålskydd
CE

Marknadens bästa material

Våra strålskyddsförkläden tillverkas i materialen Opaque Fusion® (utan bly), Opaque Action® (delvis bly), Opaque Lead™ (bly). Ur miljösynpunkt rekommenderar vi våra blyfria material, som även uppfyller landstingens miljökrav. Skyddsegenskaperna är väl dokumenterade och har testats vid olika provningsinstitut.

Yttermaterialet innehåller Polyuretan, som är lätt att rengöra. Det kan desinficeras med på sjukhusen vanligen förekommande rengöringsmedel (detaljerad info under rubriken Allmänt om strålskyddskläder). Välj själv färg ur vårt stora sortiment. Våra förkläden kan förses med en praktisk ficka som kan broderas med namn, logotype eller annat motiv.

​Certifierade produkter

Samtliga produkter från Scanflex Medical är CE-märkta och uppfyller Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 1996:7 om Utförande av Personlig Skyddsutrustning samt den europeiska motsvarigheten Personal Protective Equipment, (PPE) Council Directive 89/686/EEC. Vi är även certifierade i enlighet med ISO 13485:2016.

Produkterna uppfyller The European EC EN 61331-3:2014 standarden.

DNV